Set in the scenic beauty of Clifton, on Cape Town’s Atlantic Seaboard, this 789 square metre home occupies a position on the hill side. Higher situated residences climb to the right, and lower lying houses to the left, in a neighbourhood shaped by fortress-like boundary walls and building mass. Malan Vorster Architects decided to ring the changes, and placed focus on making this house contribute to the streetscape, a place frequented by joggers, walkers and tourists. Rather than being bound by blank perimeter walls, the design places landscaping level with the sidewalk. Planted gabion walls disguise a large garage, and screen utilities. Components have been organically stacked to break up the building mass.

Check out the video tour.

Be sure to subscribe to Home Designing on Youtube for regular architecture and design videos.

Did you like this article?

Share it on any of the following social media channels below to give us your vote. Your feedback helps us improve.

Source Article